Två döda i lägenhetsbrand

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har avlidit i en lägenhetsbrand i Tullinge i Botkyrka kommun.

– Det har brunnit rätt rejält på platsen, säger Patrik Johansson på Södertörns brandförsvar.

Polisen utreder händelsen som mordbrand alternativt mord.

Larmet kom vid halv 14.30 på torsdagseftermiddagen och när räddningstjänsten kom till Tullingebergsvägen hittade man en död person i den brinnande bostaden.

– Det är rökdykare som har hittat en avliden person i lägenheten, säger Patrik Johansson, operativ chef på Södertörns brandförsvar.

Inga fler drabbade

Trots att det brann häftigt i lägenheten kunde räddningstjänsten hindra spridning och behövde heller inte utrymma fem-våningshuset med mellan 15 och 20 lägenheter.

– Det finns alltid en risk att den här typen av eld sprider sig men här har det gått bra, säger Patrik Johansson.

Senare på kvällen konstaterades ytterligare en person vara död.

Några fler personer ska inte ha befunnit sig i lägenheten och rökskadorna begränsades till trapphuset. Polisen ska nu utreda vad som orsakade branden.

De avlidna personerna är ännu inte identifierade.

Polisen utreder händelsen som mordbrand alternativt mord.

Varför utreder ni det som mord?

– För att vi behöver undersöka hur branden har startat. Och vi misstänker att det är på ett annat sätt en oaktsamhet. Men det är vad vi tror, det visar sig så småningom om vi tror rätt. Men därför har vi inlett förundersökning om mord, säger Towe Hägg, vid polisens ledningscentral i region Stockholm.

Har ni gripit någon misstänkt?

– Ingen är gripen. Anhöriga är heller inte underrättade då de avlidna inte är identifierade än, vilket är vårt fokus just nu, säger Towe Hägg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.