Maryam: Polisen gick in i biblioteket och grep flera killar

Uppdaterad
Publicerad

Många elever blev vittnen till polisinsatsen på Solna gymnasium på fredagsmorgonen. Enligt elever ska hot ha framförts på sociala medier, men det vill inte polisen kommentera.

– Det kom en massa poliser, sen gick de in i biblioteket och tog ut en massa killar. Då började vi undra vad som hänt. Sedan samlades fler och fler elever och det blev mycket folk, säger Maryam Al-Rabbai, elev på skolan.

Sju elever gripna

Det var strax efter klockan 10 på fredagen som polisen fick in ett larm om att någonting skulle kunna hända på Solna gymnasium. Polisen vill inte gå in på närmare detaljer kring det inträffade.

– I detalj vad som skulle kunna hända är inget som jag går in på. Vi gjorde en insats och grep de här personerna efter drygt en halvtimme, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen.

De gripna, sju elever på skolan, ska ha förhörts under eftermiddagen.

”Många pratar om det”

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om att hoten ska ha framförts via sociala medier, men säger att insatsen gick lugnt till.

– Det här är något vi övat och tränat på, just att kunna ingripa snabbt om det skulle vara något nära förestående. Nu är hotet undanröjt. Alla kan känna sig lugna och trygga, säger Lars Byström.

Maryam Al-Rabbai säger att de flesta elever tog det hela med ro, men händelsen har satt spår bland eleverna.

– Nu är det mycket lugnare, men många i skolan pratar om det. Så det pågår fortfarande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.