Telebutiken i Sundbyberg rånades vid lunchtid på tisdagen. Foto: Stefan Johansson

En skadad vid rån i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

Klockan halv ett på tisdagen gick två maskerade gärningsmän in på en tele/databutik i Sundbyberg och hotade personalen med en kofot och stal flera varor.

Enligt vittnen som polisen pratat med så lämnade tre maskerade personer platsen i riktning mot Järnvägsgatan i en mörk eller svart bil. Den troliga flyktbilen påträffades vid halv-två tiden i Rissne.

Knuffad av rånarna

En äldre man skadades utanför butiken när en av gärningsmännen sparkade eller knuffade honom så att han föll omkull. Enligt polisen är mannen förd till sjukhus med ett benbrott.

Telebutikrån

Polisen befinner sig fortfarande i området och polisens tekniker är i butiken och försöker säkra spår. Hundpatrull är på plats i Rissne för ett spårningsförsök, det rapporterar polisen på sin hemsida.

Flera liknande rån

Under våren och sommaren har flera rån skett i Stockholms city och ytterområdena mot butiker som säljer telefoner och läsplattor.

– Polisen undersöker om det kan finnas ett samband, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Telebutikrån

Mer i ämnet