15-årige Robin sköts ihjäl för ett år sedan. Till höger mamman Carolina Sinisalo. Foto: SVT Foto: SVT

Ett år sedan Robins död – idag hedrades han

Uppdaterad
Publicerad

Idag hölls en minnesceremoni i Fryshuset i Husby för att hedra 15-årige Robin, som sköts till döds för ett år sedan.

Fortfarande vet familjen eller vännerna inte varför någon ville skada 15-årige Robin och hans äldre bror, som idag sitter i rullstol efter skjutningen. Skjutningen skedde framför deras egna port och gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Mamman, Carolina Sinisalo, blir påmind om mordet varje dag, säger hon.

– Det är jobbigt. Men samtidigt känner jag att varje dag när jag står här och röker så har jag honom här. Vissa gånger kan jag höra honom till och med, när han står här och hoppar med mig. 

Ingen misstänkt eller gripen

När jag pratar med polisen säger de att det varken finns någon misstänkt eller gripen. Vad tänker du om det?

– Jag vill ju veta vem det var och varför. Och jag vill att han ska åka fast. För just nu springer en mördare lös på våra gator. Det är helt fel.  Han får åka hem till sin mamma, hans mamma får krama om honom dagligen. Jag får inte krama om Robin, Carolina Sinisalo.

Idag hölls en minnesstund på Fryshuset i Husby. Nu vädjar familjen till de som kan ha hört eller sett något vid skjutningen att våga träda fram och berätta för polisen, annars finns det risk att fallet aldrig blir löst.

”Måste vakna och engagera oss”

–Någonstans måste ju någon övervinna rädslan och göra något och prata om det öppet. Så länge vi är tysta händer inget, då blundar vi bara. Och då kan de som håller på att fortsätta härja fritt. För de vet att ingen kommer våga prata om det. Vi alla som bor här måste vakna och börja engagera oss, Carolina Sinisalo

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.