Tidigare allsvensk spelare överklagar våldtäktsdom

Uppdaterad
Publicerad

En föredetta allsvensk fotbollspelare som nyligen dömdes för bland annat våldtäkt i Stockholmsområdet – överklagar nu sin dom till hovrätten.

Fotbollspelaren som bland annat har meriter ifrån U21-landslaget fälldes nyligen för grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och nakotikabrott i Stockholmsområdet. Våldtäkten ska ha ägt i början av oktober, men mannen nekar fortfarande till brott.

Gav örfilar

Enligt domen ska den tidigare allsvenska fotbollspelaren även ha misshandlat samma kvinna vid ett flertal tillfällen. Spelaren ska bland annat ha gett kvinnan örfilar när de var ute på en krog. Mannen blev arg för att kvinnan inte berättat att hon skulle gå på toaletten.

Agerade kontrollerande

Enligt domen agerade mannen ofta kontrollerande och tillät till exempel inte att kvinnan hade med sig sin mobiltelefon när hon var på toaletten och hon fick inte låsa om sig. Kvinnan fick enligt domen inte gå längre från honom än två meter.

I Stockholms tingsrätt dömdes mannen till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning. Han skulle dessutom betala 150.000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Men nu har mannen alltså överklagat domen till hovrätten, där han yrkar på att han ska frikännas från den grova kvinnofridskränkningen och våldtäkten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.