Gärningsmännen trängde sig in i bostaden Foto: SVT

Familj rånad i sitt hem utanför Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En barnfamilj utanför Stockholm blev rånad i sitt hem av två män på onsdagskvällen. Med skjutvapen i händerna ska gärningsmännen ha tvingat till sig såväl guldsmycken som pengar.

Det var vid klockan 22.19 som polisen fick larm om att en barnfamilj rånats i sitt hem, i stadsdelen Råsunda i Solna.

– Jag kan bekräfta att det är en familj på fyra personer som drabbats. Larmet kom från den adress där rånet inträffade, säger Carina Andersson, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral i Stockholm.

”Trängde sig in – hotade familjen”

Enligt uppgifter till tidningen Aftonbladet ska rånarna ha befunnit sig inne i bostaden i cirka en timme, innan de försvann från platsen med pengar och smycken.

– Det ska ha varit minst två gärningsmän som trängt sig in i bostaden, och de har hotat familjen med vapen, säger Carina Andersson, som i övrigt inte vill kommentera Aftonbladets detaljuppgifter.

Vilken slags vapen?

– Skjutvapen, det är vad jag kan säga i nuläget.

När polisens patrull kom till platsen fanns bara familjen kvar, och polisen letar just nu efter de gärningsmän som man misstänker ha genomfört rånet. Om familjen är känd sedan tidigare, eller om man har några personer som man misstänker kan tänkas ligga bakom rånet vill polisen inte gå in på i nuläget.

– Det har vi inte några uppgifter om, säger Carina Andersson till SVT Nyheter.

Ingen fysiskt skadad

Händelsen rubriceras som grovt rån, och under natten mot torsdagen har polisen tekniker på plats i den aktuella bostaden i Råsunda. Vad gäller de drabbade uppger polisen att ingen i familjen kommit till fysiskt skada.

– De mår efter omständigheterna bra. Ingen allvarligt skadad, säger Carina Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.