En av stenarna som kastades. Polisen vill ha in tips och iakttagelser efter en stenattack vid Farsta strand i lördags natt. Foto: Polisen/TT

Farstapolisen ber om allmänhetens hjälp efter stenattack

Uppdaterad
Publicerad

I lördags natt befann sig en polispatrull på Stieg Trenters torg i Farsta för att skapa trygghet. Plötsligt möttes de av ett regn av stora gatstenar – mitt i mörkret. Nu ber Farstapolisen om hjälp.

Det var vid 23.30-tiden i lördags som en polispatrull attackerades med gatstenar på Stieg Trenters torg utanför Farsta strands tunnelbanestation.

”Vi poliser springer inte omkring med hjälm på oss om inte omständigheterna så kräver. I det här fallet trodde vi inte det skulle behövas.”, skriver Farstapolisen på sin Facebook-sida.

Den lokala polisen vädjar nu om hjälp från allmänheten, i hopp om att hitta stenkastarna. Samtidigt publicerar Farstapolisen en bild på en av de stora stenar som kastades mot polisen.

Mörkt på platsen

Enligt polisen såg inte patrullen på plats stenarna eftersom det var alldeles för mörkt på platsen. Men inga personer ska ha skadats.

”De kunde dock höra ljudet från när de tunga stenarna landade på marken och flera stenar som denna låg utspridda runt omkring i närheten av dem”.

Polisen uppmanar allmänheten att höra av sig till telefonnummer 114 14 med tips eller iakttagelser.

Bakhåll mot polisen

Samma natt, natten mot söndagen, attackerades poliser även på annat håll i Stockholm. Ett flertal polispatruller attackerades då av ett 15-20 personer med stenar och fyrverkerier, i något som av polisen beskrivs om ett organiserat bakhåll. En man i 25-årsåldern greps vid tillfället misstänkt för att ha lett överfallet.

– Ingen person blev fysiskt skadad men två polisbilar träffades av stenar, säger Richard Tegnér till SVT Nyheter Stockholm, om den händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.