Ett förhoppningsvis korrekt husnummer. Arkivbild. Foto: Drago Prvulovic / SCANPIX.

”Gatan bör inte börja på siffran tre utan med ett”

Uppdaterad
Publicerad

Förvirringen var stor på Lilla Essingen efter att en vän av ordningen ansåg att ”Gatan bör inte börja med siffran tre utan med ett” och började skylta om.

Först tog han sig an vägskyltarna. Sedan skrapade han bort husnumren från husen och ersatte dem med korrekta siffror, först i urklippt kartong, senare i plast, det skriver Hem och hyra.

Värdens fastighetstekniker fick rycka ut sex gånger på fem veckor för att skylta rätt. Kommunen bytte tillbaka vägskylten två gånger.

Leveranser kom inte fram

Men mannen gick längre än så i sin numreringsiver. Han korrigerade även grannarnas lägenhetsnummer. Och vindsförrådens. Matleveranser kom inte fram. Boende var rädda att utryckningsfordon inte skulle hitta rätt.

Innan hyresgästen blev av med sin lägenhet hann han också genomföra några förbättringar i tvättstugan där han kopplade in varmvatten i maskinerna så att de blev förstörda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.