Foto: TT

Fler lediga studentbostäder i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Antalet inlämnade studentbostäder till Bostadsförmedlingen i Stockholm ökade kraftigt under fjolåret.

Under 2016 lämnades 2.129 bostäder in vilket är en ökning med 15 procent jämfört med 2015. Tydligast märks antalet inlämningar av nybyggda studentbostäder vilket också märks i hela landet.

– Att vi får in fler nybyggda bostäder speglar att det byggs mer nu. Allt fler fastighets- och byggbolag har också upptäckt vår tjänst inom förmedling av nyproduktion, som både är ett resurs- och tidskrävande arbete att göra på egen hand, säger Lena Daag, vd på Bostadsförmedlingen i Stockholm, i ett pressmeddelande.

Satsning har gett resultat

Efter att Stockholmsregionens satsning Sthlm6000+, som ska förbättra förmedlingen av studentbostäder och som har som mål att minst 6.000 nya studentbostäder ska byggas fram till 2017, drog igång 2013 har antalet inlämnade studentbostäder ökat för varje år.

– Det är tydligt att Sthlm6000+ har haft effekt vad gäller nyproduktion av studentbostäder och det är också positivt att majoriteten av de nybyggda studentbostäderna förmedlas via en och samma kö. Detta underlättar för studenter när de ansöker om studentbostad, säger Sten Wetterblad, ordförande för Sthlm6000+. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.