Det här är några av de platserna det brann på i dag i Årsta. De andra var inom samma område. Foto: SVT

Flera bränder i Årsta

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit flera bränder under lunchtid i Årsta i södra Stockholm idag.

Två personer har tagits in till förhör.

Räddningstjänsten har varit tvungen att rycka ut till flera bränder i Årsta vid lunchtid idag.  Det har varit bränder i bilar, släp, containers och soptunnor, alla bränderna har släckts.

Vid halvtvå-tiden var man uppe i sju bränder.

– Vi har en stor styrka på plats och helikoptern uppe i luften, vi är angelägna om att få stopp på det här, säger polisens presstalesperson Kjell Lindgren.

Inte startat samtidigt

Kjell Lindgren säger att det verkar vara någon som åker runt och tänder på.

– Bränderna verkar flytta på sig, de har inte börjat samtidigt, så det verkar vara samma person eller personer som gör det här, säger Kjell Lindgren.

Polisen skriver på sin hemsida att två personer har anträffats och plockats in till förhör.

Polisen söker vittnesuppgifter

Alla bränderna var väldigt nära varandra och det blev hektiskt ett tag för brandkåren för bränderna kom inom tio minuter efter varandra.

På eftermiddagen tog polisen in två personer till förhör, vid halv-femtiden var det ännu inte klart om de var misstänkta för bränderna.

– Det har inte varit några bränder sedan dess, men det betyder inte att de här personerna är skyldiga. Vi har också haft stor närvaro på platsen, sade Carina Skagerlind, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen söker nu vittnesuppgifter och vill att alla som eventuellt sett något hör av sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.