Tre personer har gripits och anhållits, misstänkta för inblandning i dubbelmordet i Rinkeby. Foto: Läsarbild

Tre gripna för dubbelmordet i Rinkeby

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har gripits och anhållits, misstänkta för inblandning i dubbelmordet i Rinkeby den 2 december. De misstänks för mord alternativ medhjälp till mord.

Samtliga männen var sedan en tid anhållna i sin frånvaro. En fjärde person har tagits in till förhör.

Männen greps vid Apelbergsgatan/Olofsgatan nära Hötorget under eftermiddagen. Flera personer tvingades då ner på marken av beväpnad polis.

Dödsskjutningen i Rinkeby

– Vid polisinsatsen grep vi tre personer som vi misstänker är inblandade i dubbelmordet på Mynta Café i Rinkeby. De är misstänka för mord alternativt medhjälp till mord och försök till mord, säger Christoffer Wedelin, polisen region Stockholm.

Hur starka är misstankarna?

– Det här är personer som har figurerat i utredningen under en tid, och de blir gripna efter en tids spaningsinsats. För oss är de intressanta i utredningen, men vi vill säga att vi är fortsatt intresserade av allmänhetens iakttagelser från brottsplatsen.

Läs mer: Detta har hänt

Känsligt läge

– Utredningen angående dubbelmordet i Rinkeby är nu inne i ett känsligt läge och vi är mycket angelägna om att få fortsatta tips som kan föra utredningen framåt, säger Christoffer Wedelin.

Poliser utanför Mynta Café efter dubbelmordet. Arkivbild. Foto: TT

En i personalen på Mynta Café, där dubbelmordet skedde, är idag glad över gripandet.

– Vad skönt för mamman till bröderna som sköts ihjäl. Kanske kommer folk att känna sig lite tryggare nu, säger personen, som vill vara anonym, till SVT Nyheter Stockholm.

Gott om vapen

Sedan skjutningarna i Järvaområdet i december har polisen avdelat extra resurser för att utreda fallen. Sedan tidigare sitter också tre personer häktade för grovt vapenbrott. Utredningen visar också på att det finns samband mellan de olika skjutningarna och att det finns gott om vapen i miljön.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsskjutningen i Rinkeby

Mer i ämnet