Polisen på plats utanför Solna gymnasium. Foto: SVT/Moa Ferm

Flera gripna för olaga hot mot grupp utanför skola

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer har gripits misstänkta för olaga hot mot grupp i anslutning till Solna gymnasium norr om Stockholm. Polisen är mycket förtegen om händelsen. Enligt uppgifter till Aftonbladet ska flera personer på skolan utsatts för ett dödshot i en livesändning på Facebook.

Strax efter klockan 10 på fredagen greps sju personer misstänkta för olaga hot mot grupp utanför Solna gymnasium.

– Vi har kontrollerat flera personer som är misstänkta för brott, och en polisinsats pågår på platsen för att ta reda på mer, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen, som i nuläget inte vill kommentera händelsen ytterligare.

De personer har kontrollerats är också de som gripits, uppger polisen. Vilket typ av hot det rör sig om eller vilka som utsatts för hotet är inget polisen vill uttala sig om.

Hotat döda på Facebook

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska en grupp elever i en livesändning på Facebook hotat döda folk på skolan. Det är ingen uppgift som Towe Hägg på Stockholmspolisen vill kommentera, och inte heller vilken skola det rör sig om.

– Vi är fortfarande på plats och försöker ta reda på vad som händer, säger Towe Hägg till SVT Nyheter Stockholm strax efter klockan 13.

Rektor: Lektionerna fortsätter som vanligt

Skolans rektor Dan Sundblad säger till SVT att sju elever skolan har gripits för olaga hot. Han har däremot inga närmare detaljer kring vad som hänt.

– Jag vet inget mer om det förutom att en utredning pågår. Vi hade ett möte på skolan där polisen berättade varför de gick in, men de gav inga fler detaljer. Jag känner heller inte till att det skulle funnits hot mot någon eller några på skolan, säger han.

Oroliga elever har kunnat prata med kuratorn och annan personal på skolan, men Dan Sundblad säger att stämningen på skolan generellt har varit lugn.

– Jag har rört mig mycket bland eleverna och upplevt att det varit väldigt lugnt. Lektionerna har kunnat fortsätta som vanligt.

Under nästa vecka är eleverna på Solna gymnasium lediga, men stödpersonal finns tillgänglig under veckan för de som vill prata om det inträffade.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.