Telefonlinjer håller öppna för de som behöver hjälp och stöd. Foto: Anders Wiklund/TT

Flera kriscenter och stödlinjer öppnar upp

Uppdaterad
Publicerad

Många mår dåligt efter fredagens terrordåd och i Stockholm kan man få hjälp och stöd både från både kommunen och sjukvården. Dessutom öppnar privata vårdgivare upp sina telefonslussar för allmänheten.

Previa arbetar med företagshälsa och har en omfattande krisorganisation. De har valt att lämna sin telefonlinje öppen för alla. Bland de som ringer är flera direkt drabbade av fredagens terrordåd och många känner en stor oro.

– Alla ska tas om hand, alla ska få hjälp. I ett sådant här läge hjälps vi åt, säger Eeva Borg som är VD på Previa.

Terrordådet i Stockholm

Kriscenter i Stockholm

Stockholms stad öppnade i lördags upp en krisstödsmottagning dit man kan gå för att få hjälp och stöd. Hittills har det kommit mellan 20 och 25 personer om dagen.

– Det är framför allt personer som varit väldigt nära händelsen som har ett stort behov av att få prata. Personer som varit väldigt, väldigt nära att bli offer, säger Fredrik Jurdell, biträdande stadsdirektör på Stockholms stad.

Krisstödsmottagning

Stockholms stad har tillsammans med landstinget en krisstödsmottagning på Hantverkargatan 3D i Stockholm. Mottagningen är öppen varje dag klockan 12.00-21.00, även under helgen.

Krisstödsmottagningen har telefonnummer 08-508 40 000. Det går även att ringa landstingets krisstödstelefon på 08-517 700 00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet