Fyraåring kan ha våldtagits på förskola

Uppdaterad
Publicerad

En barnskötare i Nacka har polisanmälts misstänkt för våldtäkt på en femårig flicka. Samtidigt har det kommit in en anmälan om en misshandel av den misstänkta barnskötaren.

Enligt Expressen misstänks flickans pappa ha åkt till förskolan och misshandlat barnskötaren sedan flickan berättat om övergreppet i tisdags, och pappan misstänks nu för misshandel och olaga hot.

Daniel Suneson vid City åklagarkammare i Stockholm bekräftar för att en person anhölls i sin frånvaro på onsdagen, misstänkt för våldtäkt mot barn. Personen greps senare och förhördes, men Sunesson vill inte kommentera om det finns någon frihetsberövad i nuläget.

– Det kommer hållas fler förhör den närmsta tiden. Jag kan inte säga om mannen blivit frihetsberövad, säger han.

Född 2010

Han bekräftar att målsägande är en flicka född 2010, och att fallet gäller en förskola i Nacka. Han vill dock inte säga om det misstänkta övergreppet skett på förskolan. Den misstänkta mannen har jobbat på förskolan i ett antal år och det finns ingen misstanke om fler våldtäkter mot andra barn.

Han bekräftar också att det finns en anmälan om misshandel mot den utpekade, men vill inte kommentera omständigheterna.

Kommunen vidtar åtgärder

Förskolan där händelsen ska ha skett drivs inte av Nacka kommun utan av en extern aktör. Under torsdagskvällen kommer socialtjänsten i Nacka att informera om vilken hjälp oroliga föräldrar och personal kan få. SVT har sökt förskolechefen för en kommentar utan resultat.

Rättelse

Tidigare uppgavs det i artikeln att den misstänkte mannen var förskollärare. Det stämmer inte. Den man som misstänks för våldtäkt mot barn är barnskötare. ABC ber om ursäkt för misstaget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.