Borttappat bagage? Bild från Arlanda häromveckan. Foto: SVT

Arlanda drabbad av bagagestörningar

Uppdaterad
Publicerad

Högtryck på Europas flygplatser och ett tekniskt haveri i bagagesystemet. Det är orsaken till att hundratals resenärer blivit utan sina bagage både på väg till och från sina resmål.

– För ungefär en vecka sedan drabbade de stora hubbarna som har hand om bagagehanteringen på bland annat flygplatserna Heathrow och Schiphol i Holland av tekniska problem, vilket gjort att alla bagage inte hann komma med flygen, säger Johan Live, pressansvarig på Swedavia.

Arlanda inte drabbat av tekniskt haveri

Arlanda har inte råkat ut för några tekniska problem. De har däremot drabbats av följderna av de stora europeiska flygplatsernas haveri. De tekniska felen ska nu vara lösta, men det är fortfarande följdproblem.  

Blivit av med bagage 

På Arlanda hanterar man 60.000 bagage per dygn, då räknas både avgående och ankommande bagage.

– Har man blivit av med sitt bagage ska man anmäla det marktjänstbolagen som finns på Arlanda. Sedan ska bolaget spåra upp väskan och skicka hem den. Det är en process som kan ta lite tid och tyvärr får vissa passagerare vänta på att få sitt bagage, säger Johan Live.

Rekord i antal passagerare 

Sommaren på Arlanda har hittills inneburit rekordresande. I snitt 65 000 resenärer per dag passerar nu flygplatsen. Under de tre sommarmånaderna väntas sju miljoner resenärer flyga till och från Arlanda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.