Föräldrar håller sina ungdomar hemma efter gymnasiebråk

Uppdaterad
Publicerad

Efter långvarigt bråk och stök på Ross Tensta gymnasium känner vissa föräldrar sig oroliga och håller sina barn hemma, enligt källor till SVT.

SVT Nyheter Stockholm har pratat med en mamma som har en tonåring i Ross Tensta Gymnasium, hon håller sitt barn hemma idag.

– Det finns ingen trygghet inne i skolan, det är slagsmål nästan varje dag och skolledningen tar det inte tillräckligt på allvar, säger mamman som vill vara anonym.

Stökigt på gymnasium i Tensta

Igår kunde vi berätta att det varit bråk på Ross Tensta gymnasium, enligt gymnasiechefen så var det vissa ungdomar som kom i konflikt och så drog de till sig vänner som stöttade dem och det hela urartade. Men gymnasiechefen Lars-Gustaf Jonsson menade däremot att det var lugnt inne i skolan, något som mamman SVT pratat med inte alls håller med om.

– Det är maskerade personer utanför skolan, och i går var det bråk med knivar. Hela förra veckan var det bråk mellan tjejer, den här veckan killar.

Gymnasiechef håller inte med

Hon är mycket kritisk till skolledningen och Stockholms stad som hon tycker gör för lite.

– Jag vill inte att mitt barn går till skolan och hamnar mitt i alla de här bråken och råkar illa ut, säger hon och menar också att flera andra föräldrar håller sina barn hemma.

Gymnasiechefen håller dock inte alls med om att det är bråk inne i skolan.

– Det är lugnt inne i skolan, säger Lars-Gustaf Jonsson, det är i anslutning till skolan det är problem, och det är utanför vårt område för vad vi kan göra. Vi samarbetar med stadsdelen och polisen för att komma fram till en lösning.

Samarbete ska ge tryggare omgivning

Polisen är i skolan även i dag och men Lars-Gustaf Jonsson säger att det varit lugnt idag. Han vet inte om andra föräldrar hållit sina barn hemma.

Imorgon ska skolans personal tillsammans med personal från stadsdelsförvaltningen och polisen träffas och planera för hur det ska kunna bli tryggt i omgivningen.

De personer som går på skolan och som har varit inblandade i bråken är avstängda tills vidare och man har ännu inte fattat beslut om de ska få komma tillbaka till skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stökigt på gymnasium i Tensta

Mer i ämnet