Fotrally 2015 startade vid Sjöhistoriska i Stockholm. Deltagarna gick Mälaren medsols med uppehåll i bland annat Mariefried, Gripsholm och Eskilstuna. Arkivbild. Foto: TT

Fotgängare i rally tills de stupar

Uppdaterad
Publicerad

De går tills de stupar. Nu är det dags igen för tävlingen där alla som slutar gå förlorar och vinnaren är den som är sist kvar på fötter.

Förutom att hålla rätt hastighet, fem kilometer i timmen, och rätt avstånd till sina ”motgängare” gäller det att knipa ihop och välja toalettbesöken med omsorg. Om flera personer avbryter eller går i mål samtidigt räknas tiden på de rullande bajamajorna av.

Startskottet i årets fotrally går för andra året i rad från Sjöhistoriska museet i Stockholm. Rutten fortsätter genom städerna runt Mälaren och går sedan tillbaka till Stockholm.

Fjolårets vinnare, Fredrik Forsström från Huddinge, gick i 87 timmar och 45 minuter. Mästarens tips är att ha extraskor i supportväskan och inte fuska med fötterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.