Kocken Paul Svensson står bakom Fotografiskas koncept. Foto: Fotografiska

Stockholmsmuseum får pris i London

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmsrestaurangen Fotografiska har utsetts till världens näst bästa museirestaurang. Det slogs fast av Leading Culture Destinations Award på fredagen.

Årets museirestaurang

Fotografiska konkurrerade med Ammo restaurant på Hammer i Los Angeles och vann gjorde Loulou Restaurant på Musée des arts Decoratifs i Paris. Kategorin var årets museirestaurang.

Nomineringarna har tagits fram av 80 kulturella ledare och initiativtagare världen över och pristagarna utsågs av en välrenomerad jury. Kocken Paul Svensson står bakom Fotografiskas koncept.

– Vi är helt hängivna uppgiften att utveckla den mest inkluderande, hållbara restaurangen och museet i världen som aldrig glömmer bort att tillfredsställa – och överraska människor. Njutning genom hälsa är vårt mål, säger Paul Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.