Framme efter mycket slit

Uppdaterad
Publicerad

Aron Anderson är nu framme vid sitt mål på Åland.

Det var en trött men glad Aron Anderson som svarade på SVT Nyheter Stockholms frågor när han vid 19-tiden hade simmat i mål och var framme på Åland.

– Det känns helt underbart, samtidigt som jag känner mig helt superförstörd i hela kroppen. Jag har ont överallt. Jag är trött och slut och kall, men det känns underbart, berättar Aron Anderson.

Aron berättar att det jobbigaste kom mot slutet, då blåste det upp rejält med stora vågor och rejäl dimma.

– Vi hade lite problem med sikt och navigation och sånt där så det vart väldigt klurigt där på slutet. Men framförallt var vågorna väldigt jobbiga för mig, säger Aron Anderson.

Ingen framtida simturer

Det blev en enkelbiljett när det kom till simturen till Åland. Aron säger att han inte kommer göra någon liknande simning i framtiden.

– 50 meter nere i Eriksdalsbadet räcker från och med nu, säger Aron glatt och skrattar.

Nu ska teamet åka över till Grisslehamn, komma till rätta i deras hus och återhämta sig.

– Jag ser fram emot en lång och varm dusch. Men sen blir det nya tag, nästa helg blir det Cykelvasan i Sälen.

Insamlingen till Barncancerfonden

Senast Aron Anderson kollade var hans insamling uppe i närmare 180 000 kronor.

– Det känns helt fantastiskt att kunna samla inte dom här pengarna till Barncancerfonden. Det är så kul med alla som har bidragit.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.