Foto: TT

Trodde att de hade gift sig – visade sig vara ogiltigt

Uppdaterad
Publicerad

38 par i Stockholm har drabbats av ett riktigt bakslag. Deras vigselförrättare, skolborgarrådet Olle Burell (S), har inte haft tillstånd och vigslarna är därför ogiltiga. Det rapporterar Expressen.

Sedan i juli förra året har Olle Burells (S) vigseltillstånd varit ogiltigt. Men sedan dess har Stockholms skolborgarråd hunnit med att viga närmare 40 par i Stadshuset i Stockholm. Nu har misstaget uppdagats och flera par har nu fått information om att deras vigslar inte är glitiga. Det rapporterar Expressen.

En som drabbats är är Julia, 35, som gifte sig med sin sambo i december. I måndags fick hon ett samtal från Stockholms stadshuskontor som meddelade att vigseln var ogiltig.

– Jag trodde först att de skämtade och frågade flera gånger om det verkligen stämde. Det är ju helt galet, säger hon till Expressen.

”Får inte ske”

Till SVT skriver Olle Burell (S) i ett sms att han trott att han hade ett giltigt vigseltillstånd.

– Den 2 april 2015 fick jag skriftligt besked från Stockholms stad om att jag hade blivit förordnad som vigselförättare och att detta förordnande är giltigt fram till sista december 2018, skriver han bland annat i sms:et och avslutar:

– Sådana här misstag får inte ske i en så stor organisation som Stockholms stad.

”Känns helt bisarrt”

Från stadshuset håller man just nu på att ta kontakt med samtliga par men alla har ännu inte fått besked om att deras vigslar är ogiltiga. De kan nu vända sig till regeringen och be om att vigslarna ska godkännas retroaktivt eller välja att viga sig på nytt.

Julia, 35, är dock mycket frustrerad över det som skett.

– Och vad hade hänt om någon av oss avlidit under den här tiden? Det är väldigt mycket att tänka på och det känns helt bisarrt allting. Frustrerande och tråkigt, säger hon till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.