Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elliot Ehne målar för första gången i Snösätra. Se Elliot och andra konstnärers verk. Foto: Tim Waage/SVT

Graffitifestivalen i Snösätra fortsätter – trots uteblivet stöd

Uppdaterad
Publicerad

Graffitifestivalen Springbeast i Snösätra har arrangerats i 10 år. Men den här gången uteblev det ekonomiska stödet från kulturförvaltningen. Trots det är över 70 konstnärer på plats.

– Vi vill skapa en gräsrotskultur, säger Mikael Rickman, arrangör.

Industriområdet Snösätra har förvandlats till en av Europas största graffitiparker. Under de senaste tio åren har festival anordnats på platsen, och i år var det över 70 konstnärer som sprejade längs väggarna.

En av dem är Elliot Ehne, som målar graffiti i Snösätra för första gången.

– Målat har jag länge hållit på med, men jag är rätt ny till graffitin, säger Elliot Ehne.

Uteblivet stöd

I år fick arrangörerna avslag på det ekonomiska stöd som de tidigare fått av kulturförvaltningen. Mikael Rickman, arrangör för graffitifestivalen, tycker att det är kämpigt att jobba ideellt, men tror ändå festivalen kommer att fortsätta arrangeras – med eller utan stöd.

– Jag tror att det blivit någon form av brist i kommunikationen på förvaltningen. Vi har hört från Stockholm stad att de vill stötta oss, men stödet uteblev, säger Mikael Rickman.

SVT Nyheter Stockholm har sökt Stockholms stads kulturförvaltning utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.