• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Graffitiguide fick sparken

Uppdaterad
Publicerad

Tobias Barenthin Lindblad jobbade åt Stockholm Stad. När han anmälde stadens klotterpolicy till JK så fick han sparken och förlorade sin tjänst som konstguide.

I Stockholmsstads klotterpolicy står det bland annat att staden inte ska medverka till eller stödja verksamheter eller evenemang som inte klart tar avstånd från klotter.

Staden ska inte heller medverka till verksamheter som på något sätt kan väcka intresse för och leda till klotter, olaglig graffiti eller

liknande skadegörelse.

Tobias anser att klotterpolicyn är luddig och därför anmälde han den till J-K.

-När det blev känt på Kulturförvaltningen så valde man att sparka mig från mina resterande uppdrag, säger Tobias Barenthin Lindblad till ABC.

Stopp för Street Art-vandringarna

Förutom att Tobias nu står utan jobb på Stadsmuseet så har även gatuvandringarna ställts in.

-Det finns tveksamheter om vandringen ligger i linje med den policyn som staden har. Nu blir policyn prövad och vi avvaktar och ställer därför in våra Street Art-vandringar, säger Berit Swedberg, chef för kulturförvaltningen till ABC.

-Problemet är att man från politiskt håll försöker kontrollera hur stan ser ut och hur man pratar om stan och där måste man nog bara vänja sig vid att det finns fler viljor än politekernas i Stadshuset, anser Tobias Barenthin Lindblad

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.