Den norska artistduon Marcus och Martinus lockade 15.000 besökare. Foto: TT

Gröna Lund tvingades stänga entrén

Uppdaterad
Publicerad

Den norska artistduon Marcus och Martinus lockade 15.000 besökare. Publikmassan blev svår att hantera under måndagskvällens spelning på Gröna Lund.

När tvillingbröderna Marcus och Martinus spelade på Liseberg förra söndagen blev det publikanstormning, samma sak hände på Gröna Lund ikväll.

– Vi var tvungna att stänga entrén redan vid klockan 16:50, för första gången någonsin att vi stängde så tidigt. Det var mycket folk, bröderna är omåttligt populära säger Annika Troselius, informationsansvarig på Gröna Lund.

Konserten fick flyttas till Stora scenen, extra konsertvärdar togs in och fördubblad vaktstyrka togs in.

Flera timmar innan spelningen började stängde nöjesparken ingångarna. I sociala medier strömmade kommentarerna in, många som köat med små barn i timmar var besvikna och kritiska.

– Vi förstår de som blev besvikna på att vi stängde så tidigt men säkerheten måste komma i första hand, säger Annika Troselius.

– Annars var det en lugn konsert, med hög stämning. Tyvärr fick fyra till fem person lyftas över staketet. Oftast handlar det om att de inte hunnit äta eller dricka tillräckligt med vätska och de kanske hade väntat länge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.