Samtliga häktade för mordet på Markovic släppta

Uppdaterad
Publicerad

Även den tredje mannen som suttit häktad, misstänkt för inblandning i mordet på den förre porrklubbsägaren Mille Markovic, släpps.

Samtliga tre som misstänks för mordet på den förre porrklubbsägaren Mille Markovic är försatta på fri fot. Två släpptes efter en häktningsförhandling på tisdagen där Solna tingsrätt tyckte att åklagarens bevis inte nådde upp till den starkare misstankegraden, sannolika skäl, och att männen som misstänks för mord respektive medhjälp till mord därför inte kunde hållas kvar.

– Beslutet var överraskande eftersom fyra olika domare tidigare tagit ställning i ärendet beträffande just sannolika skäl, säger åklagaren Ulrika Lindsö.

Mille Markovic död

Eftersom bevisningen till stor del är gemensam för de tre beslutade Lindsö, som en konsekvens av rättens beslut, att även den tredje personen skulle försättas på fri fot – häktningsförhandlingen mot honom skulle ha hållits under onsdagen.

Alla tre är fortfarande misstänkta för mordet i Ulvsunda i nordvästra Stockholm i januari och utredningen fortsätter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mille Markovic död

Mer i ämnet