Ole Petter Ottersen är i dag rektor på Universitetet i Oslo. Foto: Karolinska Institutet/TT

Han kan bli ny rektor på KI

Uppdaterad
Publicerad

Ole Petter Ottersen är mannen som Karolinska Institutets styrelse föreslår som ny rektor. Nu är det upp till regeringen att slutligen utse den nya befattningen.

Norrmannen Ole Petter Ottersen är professor och Oslo Universitets nuvarande rektor. Att han varit en av kandidaterna till posten som KI:s nya rektor stod klart när han i förra veckan hoppade av sitt tilltänkta jobb som rektor på Göteborgs universitet.

Att det bör bli Ole Petter Ottersen som tillträder posten som Karolinska Institutets rektor var konstitoriet enhälliga kring.

Macchiarini-skandalen

– Karolinska Institutet får nu en erfaren och kompetent rektor med brett stöd i fakulteten, säger konsistoriets ordförande Mikael Odenberg.

Rektorn avgick efter Macchiarini-affären

För ett år sedan avgick den dåvarande rektorn på KI Anders Hamsten till följd av turerna kring skandalkirurgen Paolo Macchiarinis luftstrupsoperationer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Macchiarini-skandalen

Mer i ämnet