Foto: Orlando G. Boström (porträtt) och Henrik Montgomery/TT

Handelskammaren: Förbättrar företagsklimatet

Uppdaterad
Publicerad

Stockholms handelskammares vd Maria Rankka välkomnar Amazons investering i tre datacentrer i huvudstadsregionen.

– Vi har en startup-scen med teknikföretag i världsklass och det visar den här investeringen väldigt, väldigt tydligt, säger Maria Rankka, vd på Stockholms handelskammare.

Maria Rankka menar att Amazons investering kommer att förstärka kapaciteten för så kallade molntjänster, vilket kommer göra det lättare för företag som finns inom det här området att verka i Stockholm. För även om de planerade datacentrerna ska ligga i Västerås, Eskilstuna och Katrineholm så kommer företagen i hela Stockholmsregionen dra nytta av en förbättrad IT-infrastruktur.

– Det här är jättepositivt för Stockholm och hela huvudstadsregionen. Det förbättrar företagsklimatet och det är ett kvitto på vilket starkt nyföretagande som den här regionen har, säger Maria Rankka och fortsätter:

– Stockholm är Europas snabbast växande huvudstad och en av de intressantaste startup-hubbarna i hela världen, och jag är helt övertygad om att det spelar in när det gäller varför man valt att satsa på Stockholmsregionen.

Positivt för hela regionen

Att datacentrerna hamnar utanför Stockholm ser Maria Rankka bara som positivt.

– Det är väl jättebra att hela regionen kan växa, med Katrineholm, Eskilstuna och Västerås. Jag ser det här som en huvudstadsregion och det är viktigt att inte allting fokuseras till Stockholms innerstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.