Gick du på aprilskämten? Foto: TT

Polisen kör airboard och Tax free i T-banan – Här är dagens skämt

Uppdaterad
Publicerad

Trodde du att nyheten om att SL ändrar sina ersättningsregler vid förseningar var ett aprilskämt? Det var det inte. Däremot var var det andra som försökte skoja till det dagen till ära.

När vi publicerade nyheten om att man kommer att få mer pengar i ersättning från SL om man blir försenad på grund av kollektivtrafiken, trodde nog de flesta att det var ett skämt. Det märktes på vår Facebook-sida där nästan alla kommentarer var i stil med: ”aprilskämt?”.

Men det är helt sant, den nya lagen som ska skydda kollektivresenärers rättigheter börjar gälla idag. Däremot var det andra som försökte sig på aprilskämt.

Tax free i tunnelbanan

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) försökte till exempel luras genom att skicka ut ett pressmeddelande där han avslöjade att det ska bli Tax free i tunnelbanan i Stockholm. En dom i EU-domstolen skulle enligt pressemedelandet möjliggöra SL:s första Tax-freebutik.

”Domen möjliggör taxfree-försäljning i transportsystem under jord i Sverige och Finland, då det enligt domstolen inte är att betrakta som ländernas mark eller inre vatten.” skriver Tamsons.

Men detta är såklart ett första april-skämt. Men moderaterna är inte de enda politikerna i Stockholm som försökt att luras under dagen och kombinationen politik och sprit verkar populärt.

”Avecvagnar”

Centerpartiet i Stockholm föreslår nämligen dagen till ära att stadens food trucks bör ersättas med tillstånd för så kallade avecvagnar.

”Det är ingen hemlighet att det är bättre marginal på sprit än på pulled pork” skriver gruppledaren Karin Ernlund (C) i ett pressmeddelande.

Poliser på airboard

Men de som lagt ner mest tid och resurser på sitt aprilskämt måste vara Polisen i Södertälje. På sin Facebook-sida lade de tidigare idag ut en informationsfilm där de berättar om sitt nya spännande pilotprojekt: Södertäljepolisen ska börja använda airboards i tjänsten.

Filmen visar hur flera poliser, ostadigt, demonstrerar hur de ska använda sina nya  transportmedel, som både har sirenljud och är målad i polisens färger.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.