Foto: Lisa Liljefors/SVT

Hotfull graffititext har målats över: ”Utmärkt lösning”

Uppdaterad
Publicerad

Någon har målat över texten ”Låt stå annars hembesök” som fanns på en graffitimålning på stadens öppna vägg på Södermalm. Bra, tycker stadsdelens högste politiker.

– Jag var där och tittade idag och då var den text som uppfattats som hotfull övermålad. Det tycker jag var en utmärkt lösning, säger Anders Göransson (S), ordförande i Södermalms stadsdelsnämnd, till SVT Nyheter Stockholm.

Målningen finns på stadens öppna graffitivägg vid Hornstull och flera stockholmare har upplevt texten ”Låt stå annars hembesök” som hotfull i sammanhanget.

LÄS MER: Kontroversiell graffitimålning väcker reaktioner

Igår sade företrädare för stadsdelsförvaltningen att man skulle fundera över om man skulle vidta några åtgärder mot texten, men nu slapp man alltså det, när någon annan hann före med sprejburken.

– Det är bra. Det är en öppen vägg och meningen är att den ska målas om regelbundet. Den nu övermålade texten stred mot hela idén med öppna väggar, säger Anders Göransson (S).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.