Huligantumult avbröt match på Tele2 arena

Uppdaterad
Publicerad

Matchen på Tele2 arena stoppades i går kväll.

Matchen mellan Hammarby och Gais i går på Tele2 Arena stoppades.

Ett stort gäng maskerade Hammarbysupportrar tog sig bort mot Gais-klacken och kastade in knallskott och andra föremål rätt in bland Gais-fansen.

Matchen stoppades när det stod 1-1.

Forcerade låsta dörrar

De maskerade Hammarbysupportrarna, som tog sig upp på en stängd läktare på Tele2 Arena, hade forcerat dörrar som var låsta med kodlås för att ta sig in på läktaren.

– Vi får hoppas att det är med kraft och att inte koderna har spridits, säger Globe Arenas vd Ninna Engberg till Expressen.

Hammarbys säkerhetsansvarige Göran Rickmer säger till Aftonbladet att de 30-40 personerna troligen tagit sig igenom dörrarna med kraft.

– Det är utrymningsdörrar som ska ge vika om man trycker på hårt. Det har med brandsäkerhet att göra, säger han.

Rickmer säger att Hammarby till varje pris ska gripa de skyldiga.

– Vi har krävt att polisen prioriterar fallet. De ska titta på kameror och ta in vittnesmål, sedan finns både lagstiftning för exempelvis vandalisering och misshandel, men också en tillträdesförbudslag, säger Rickmer.

Ingen högriskmatch

Enligt Stockhomspolisens ledningscentral har fyra personer omhändertagits och identifierats efter tumultet på Tele2 Arena.

– Det är i nuläget klart om de misstänks för brott eller bara gjort sig skyldiga till ordningsstörning, säger polisens presstalesperson Albin Näverberg.

Enligt Söderortspolisen är mötet mellan Hammarby och Gais inte klassat som en så kallad högriskmatch, utan är en ”vanlig match i serielunken”.

– Vår grunduppställning under en sådan match är cirka 20 poliser. I och med att det utbröt slagsmål tillkallades extra poliser från radiobilsverksamheten, säger Donnie Dierks, stationsbefäl vid Söderortspolisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.