Foto: TT

Idag hyllas krigsveteraner

Uppdaterad
Publicerad

Vid Sjöhistoriska museet kommer Sveriges veteraner att idag hyllas på nationella veterandagen. Statsministern Stefan Löfven kommer att vara på plats för att hålla tal.

Idag delas medaljer ut till veteraner vid Sjöhistoriska museet för att hylla de personer som bland annat gjort militära och civila insatser för Sverige.

– Det är otroligt viktigt att vi kan visa att samhället står upp och visar tacksamhet till de som kanske har blivit skadade för livet för att upprätthålla freden eller stärkt demokratin, säger Jesper Tengroth till SVT Stockholm, pressekreterare vid Försvarsmakten.

Statsministern på plats

Det var år 2010 som regeringen beslutade om att veterandagen skulle bli en officiell hyllningsdag och nytt för i år är att Sveriges statsminister kommer att vara på plats klockan 14.30 för att hålla tal.

– Det är värdefullt att statsministern är här för första gången och har möjlighet att hedra och närvara bland alla veteranter, det betyder mycket, säger Jesper Tengroth.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.