Arkivbild.

Illegala streetrace i Stockholm

Publicerad

Under natten har polisen i Stockholm fått in ett antal larm om så kallade streetrace — illegala biltävlingar på allmän väg.

– Det är framförallt i de södra länsdelarna. Jag har inte fått in någon sammanställning än, men det är lätt på ett 20-tal platser, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm. 

Blockerade E4:an med bilar 

Enligt polisen är tävlingarna väl organiserade. Den vanliga trafiken kommer inte fram eftersom vägarna blockeras med bilar. Sedan genomförs tävlingarna. 

– De har stängt av bland annat E4 och riksväg 73. Vi har varit ute på det här. Ingen har frihetsberövats men ett antal brott har rapporterats. Det handlar i grunden om trafikbrott, säger Mats Almquist. 

Kan hindrar räddningspersonal 

– Det finns stor risk för olyckor, och om det är så att man hindrar räddningspersonal från att komma fram kan det få väldigt allvarliga konsekvenser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.