Irja Mellåker Hedin från Stockholm skulle flyga till Marrakech för att fira silverbröllop – men när sällskapet kom till Arlanda fick de veta att deras plan var inställt. ”Informationen har varit jättedålig”, säger hon. Foto: TT

Ilska mot SAS bland passagerarna

Uppdaterad
Publicerad

Flygstrejken inom SAS är avblåst, men 118 avgångar ställdes in och minst 11.000 passagerare drabbades inför strejken.

Tidigt på torsdagsmorgonen ringlade sig köerna långa vid SAS ombokningsdisk på Arlanda.

– Ingen i vårt resesällskap fick något sms eller mejl om att vårt plan var inställt, säger Irja Mellåker Hedin till SVT Nyheter.

Irja Mellåker Hedin är en av alla dem som drabbats av de inställda flygen. Hon och hennes vänner skulle flyga till Marrakech i Marocko för att fira silverbröllop.

Men när resesällskapet kom ut till Arlanda så fick de beskedet att deras flyg var inställt.

Hot om SAS-strejk

– Informationen har varit jättedålig. Trots att de hade alla våra kontaktuppgifter så fick ingen av oss något sms eller något mejl, säger Irja Mellåker Hedin.

”Besviken på SAS”

Rrmoku är ytterligare en av dem som står i den långa kön på Arlanda i hopp om att få hjälp att boka om sitt flyg till Malaga.

– Vi fick veta att flyget var inställt i går, men sen var informationen riktigt dålig. Vi stod i telefonkö i över en timme, sen bröts samtalet. Jag är besviken på SAS, säger Liridon Rrmoku till SVT Nyheter.

”Väldigt lite information”

En annan som tillbringat natten på Arlanda är Lova Eriksson som skulle ha åkt med SAS till Paris i dag på morgonen. Även hon klagar på bristande information från SAS håll.

– På SAS hemsida finns väldigt lite information. Jag får veta mer från nyhetssändningar och Facebook, säger Lova Eriksson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hot om SAS-strejk

Mer i ämnet