Ingen gripen för mord i löpspår

Uppdaterad
Publicerad

Ingen har ännu gripits för det misstänkta mordet på en 21-årig kvinna i Upplands Väsby. – Vi har inget genombrott i utredningen, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Kvinnan anmäldes saknad på onsdagskvällen efter att ha gett sig ut på en joggingtur. Klockan två på torsdagsnatten hittades hon död vid motionsspåret i området Runby. Enligt polisen tyder allt på att hon mördats.

– Vi har en hel del material att bearbeta nu. Den här typen av brott väcker ett väldigt engagemang, och vi vill gärna att man fortsätter höra av sig, säger Lars Byström.

Joggarmordet i Upplands Väsby

Över 150 tips

Tipsen har strömmat in till polisen. Just nu arbetar polisen med att bearbeta omkring 150-160 tips från allmänheten.

– Polisarbete i det här läget är ganska långtråkigt. Det är inte som en Wallander-film utan handlar mer om att gå igenom en massa information, säger polisens presstalesperson Lars Byström.

Vid 16:30 hade tipsen från allmänheten ännu inte givit något genombrott i utredningen.

Material från övervakningskamera

Polisen har fått tagit del av material från en övervakningskamera på en skola i närheten av löparspåret. Men förhoppningarna om att materialet ska leda till något är inte stora hos Stockholmspolisen.

– Vi tar in det här materialet på rutin, så gör vi jämnt med övervakningskameror. Men först måste vi kolla om kameran ens fungerar och har varit i bruk, säger Lars Byström till SVT Nyheter Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Joggarmordet i Upplands Väsby

Mer i ämnet