Ingen tunnelbana till Täby

Uppdaterad
Publicerad

Planerna läggs på is, istället tittar utredarna på möjligheten att dra Roslagsbanan in till city.

Det blir ingen förlängning av tunnelbanan till Täby för nu läggs planerna läggs på is, iallafall för ett tag, det skriver Stockholmsdirekt. Regeringens utredare har nu släppt planeringen av en förlängning av tunnelbanan till Täby, för att istället ser över möjligheten att förlänga Roslagsbanan in till City.

– Det vi hela tiden tittar på är hur mycket bostäder vi får sett till investeringen. Då ger Roslagsbanans förlängning mer bostäder än en förlängning av tunnelbanan, säger Hans Rode, utredningssekreterare på Sverigeförhandlingen till Stockholmdirekt.

Samarbete med Arlanda i fokus

Att regeringens utredare byter fokus, gör att diskussionen om att dra Roslagsbanan till Arlanda kommer upp igen.

– Dragningen till City ger oss väldigt goda förutsättningar att jobba vidare med en utbyggnad norrut, säger Vallentunas kommunalråd Parisa Liljestrand (M).

Nu kommer Nordostkommunerna jobba tillsammans för att göra verklighet av sträckan till Arlanda.

– Vi tittar på finansieringsfrågan och vilken dragning det ska vara och försöker hitta olika samarbetspartners. Man måste självklart intressera ägaren till banan, vilket är landstinget. De är i grunden positiva, men det är en ekonomisk fråga också, säger Leif Gripestam till Stockholmdirekt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.