Ken Ring är uppvuxen i Hässelby och vill ge tillbaka till sitt område.

Ken Ring vill starta kulturhus för unga

Uppdaterad
Publicerad

Ungdomskriminaliteten i Hässelby-Vällingby ökar. Ken Ring, som själv är uppvuxen i området, vill satsa på ungdomarna.

Ken Ring är rapparen som gärna sjunger om sitt område Hässelby och utmaningarna som finns i hans trakter. Men nu vill artisten också göra något för att förbättra området. Han har lämnat in ett förslag till stadsdelsnämnden för att få bort unga från gatan.

– Syftet för mig är att fånga unga innan de trampar snett, och även fånga dem som redan gjort det. Sedan vill jag också ge tillbaka till Hässelby, säger Ken Ring.

Vill skapa ett mini-fryshus

Förslaget är att öppna en minivariant av Fryshuset i Hässelby, som ska bli som ett kulturhus för ungdomar. Där ska unga ha möjligheten att hålla på med musik, dans och annan konstverksamhet. Ken Ring har varit i möte med stadsdelen.

– Vi har träffat Ken Ring och lyssnat på hans idé och nu inväntar jag hans projektplan, säger Kadir Kasirga (S) som är ordförande i stadsdelsnämnden för Hässelby-Vällingby.

Nära till kriminalitet och droger

Ken Ring är kritisk till hur stadsdelen jobbat för att motverka problemen.

– De gör långt ifrån tillräckligt för ungdomarna. Jag vet själv hur utsatta ungdomarna är här och hur nära det är till kriminalitet och droger, säger han.

Kadir Kasirga (S) håller inte med om kritiken.

– Det finns en bild av att vi inte gör så mycket, men sanningen är att vi satsar mycket på att fånga dessa ungdomar. Och vi har ett utökat samarbete med polisen, kriminalvården och arbetsförmedlingen.

”Inget bra område för unga”

Nathalie Badro och Hazal Ciftci är båda uppväxta i Hässelby och ser positivt på initiativet.

– Jag tycker det är jättebra, många unga här har intresse för musik, säger Hazal Citci.

– Det är inget bra område här för ungdomar, så det är bra att han tänker på oss, säger Nathalie Badro.

Oavsett hur förslaget tas emot av stadsdelen kommer Ken Ring satsa på idén.

– Jag kommer fortsätta med projektet med eller utan kommunen. Jag har pengar själv och tjänar bra med deg, så jag kommer satsa på ungdomarna i Hässelby, säger Ken Ring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.