Martin satt fast i två timmar – grusade midsommarplanerna

Uppdaterad
Publicerad

Martin Edelfeldt och hans flickvän var på väg till midsommarfirande men deras planer stoppades vid Södertälje.

– Det är segt, vi har suttit här i två timmar, och vi lär bli kvar här minst en halvtimma till, säger Martin Edelfeldt som är sitter fast i bilkön.

Eftersom det råder totalstopp i trafiken över bron vid Södertälje uppmanar Trafikverket bilisterna att söka andra vägar.

Motorvägsbron i Södertälje

Leder om vägen

”Välj annan väg, då köerna är stillastående mellan trafikplats Hallunda och trafikplats Moraberg, där omledningen börjar. Omledning för södergående trafik: Trafiken leds av vid trafikplats Moraberg, via väg 225 till Gärtuna samt länsväg 502 till Saltsjöbron. Följ vit/blå omledingsvägvisning”, skriver Trafikverket på sin hemsida.

– Nu har vi svängt av strax innan bron, men det är köer på den här vägen också vilket är tråkigt. Sitter man i bilen så länge, undrar man ju vad som sker där framme egentligen. Vi har inte fått så mycket information om det pågående arbetet, säger Martin Edelfeldt.

Hur ska ni fira midsommar?

– Vi är lite småsura nu. Det är bittert och vi längtar till sillen. Midsommar kommer att bli av, men de där hemma får vänta lite längre på oss, säger Martin Edelfeldt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet