Polis spärrade av kring Norra Bantorget

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmspolisen har utrymt ett område kring Norra Bantorget i Stockholm. Detta efter att en man uppträtt misstänkt, samtidigt som Israels självständighetsdag firades inne på Norra Latin. Omkring 00.30 var avspärrningarna hävda.

Enligt Stockholmspolisens presstalesperson Kjell Lindgren var det mannens uppträdande som låg till bakgrund till beslutet om att utrymma Norra Latin och spärra av området kring Norra Bantorget.

– Vi var kommenderade att bevaka firandet av Israels självständighetsdag. I samband med den bevakningen gjordes en personkontroll där personen lämnade felaktiga och otydliga uppgifter. Det i kombination med firandet gjorde att det fattades beslut om avspärrning och utrymning, säger Kjell Lindgren.

Har det framförts några konkreta hot?

Nej, det har det inte.

Enligt Kjell Lindgren ska mannen inte ha lämnat något föremål på platsen.

– Det ska inte ha hittats något på platsen, men det är fortsatt avspärrat och platsen kontrolleras. Mannen har förts till polishuset för fortsatt förhör.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.