En kvinna har överfallits av två okända män i Österåker. Foto: Johan Nilsson/TT

Kvinna överfallen och sexuellt ofredad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna överfölls på en gångväg av två okända män som tog henne mellan benen. Männen avbröts när en förbipasserande dök upp. Polisen ber nu allmänheten om hjälp för att lösa fallet.

En kvinna har blivit sexuellt ofredad på lördagseftermiddagen av två okända män på en gångväg i närheten av Åkersberga centrum i Österåker. De två männen överföll kvinnan, tog tag i henne, hotade henne verbalt och tog henne mellan benen.

Männen avbröts när en person dök upp, vilken polisen ännu inte har kommit i kontakt med.

– Så vitt jag vet fanns ingen kniv eller annat vapen inblandat. Exakt vad som har sagts kan jag inte uttala mig om, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson, polisen region Stockholm.

Polisen hoppas på att få tips

Kvinnan larmade polisen när hon kommit hem till sin bostad tjugo minuter senare. Polisen hoppas nu på att allmänheten kan komma med tips.

– Jag hoppas att det finns någon som kan ha gjort iakttagelser. Det finns en annan utredningsväg, men med hänvisning till utredningen vill jag inte uttala mig om det, säger Sven-Erik Olsson.

Polisen ber om tips

De två männen uppges vara mellan 20 och 30 år, cirka 180-185 centimeter långa, båda ska ha mörkt hår och kort skägg. Den ena ska ha en mörkblå huvtröja med vita snören, mörka jeans och vita skor. Den andra hade en mörk jacka med vita detaljer på ärmarna.

– Vi uppmanar om någon har gjort några iakttagelser, att de hör av sig till oss, säger Sven-Erik Olsson.

I nuläget rubriceras händelsen som sedlighetsbrott, men rubriceringen kan komma att ändras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.