Långa köer på Skanstullsbron. Foto: SVT

Långa köer efter olycka i Söderledstunneln i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ovanligt många trafikolyckor inträffade i Stockholmsregionen i morse. Blöta vägar i kombination med rusningstrafik kan vara några av orsakerna. En olycka i Söderledstunneln orsakade långa köer nu under förmiddagen.

Strax efter 11 fick räddningstjänsten larm om en olycka med tre fordon inblandade i Söderledstunneln.

– En person har förts till sjukhus och räddningstjänsten har lämnat platsen, säger Tommy Wållberg, ledningsoperatör på räddningstjänsten i Storstockholm.

Vid lunchtid var det dock fortfarande långa köer som sträckte sig över Skanstullsbron. Men strax därpå kunde trafiken börja rulla igen med begränsad framkomlighet.

Många olyckor

Under onsdagsmorgonen fick polisen in ett 20-tal rapporter om olyckor på vägarna i Stockholmsregionen. Ovanligt många, enligt Eva Nilsson på Stockholmspolisen. Blöta vägar i rusningstrafiken kan vara en av orsakerna.

– Jag kan bara reflektera kring det, men troligtvis beror det på att bilisterna håller för kort avstånd och att det är blött på vägarna, vilket gör att bromssträckan blir längre, det har ju inte regnat ganska länge, och då blir det småhalt på vägarna, säger Eva Nilsson.

I fem av olyckorna har det kommit rapporter om personskador, men ingen ska ha skadats allvarligt.

Påkörd av buss

I Huddinge inträffade en olycka mellan en lastbil och en personbil, vilket enligt polisen orsakade en kraftig köbildning på E4/E20 i norrgående riktning vid 08-tiden.

Från Råcksta kom rapporter om en påkörd fotgängare, som skadades lindrigt i ena benet. Även vid Slussenområdet ska en person skadats efter att ha blivit påkörd av en buss. Hen fördes till sjukhus med befarad nackskada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.