Foto: Hanif Hosseini

Lastbil välte i Norra länken

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil har vält i Karolinertunneln mitt under rusningstid på tisdagsmorgonen. 

– Precis i början av tunneln är det en kurva och när lastbilen ska svänga åt vänster så ser jag hur välter den åt höger, säger Hanif Hosseini till SVT.

Det blev en dramatisk morgon på i Norra länken. Polisen larmades klockan 08.21 om att en lastbil fylld med betong vält vid infarten till Karolinertunneln i Norra länken i höjd Karolinska sjukhuset i Solna.

Både diesel och betong läckte ut på vägbanan och saneringsarbetet beräknades att ta lång tid. Tunneln stängdes av under hela dagen och trafikverket rådde bilister norrifrån att ta andra vägar in i staden. Men vid 16.30-tiden kunde tunneln öppna igen.

”Jag ser hur lastbilen välter”

SVT-medarbetaren Hanif Hosseini blev vittne till händelsen. Han var på väg till arbetet och skulle precis köra in i tunneln när lastbilen framför honom välte.

 – Precis i början av tunneln är det en kurva och när lastbilen ska svänga åt vänster så ser jag hur välter den åt höger. Jag hade tur som höll avstånd så jag hann bromsa, säger Hanif Hosseini till SVT.

Blockerade vägbanan

Lastbilen lade sig tvärs över körfältet och diesel läckte ut på vägbanan. Hanif Hosseini ringde 112 och försökte tillsammans med andra bilister att se hur det hade gått för chauffören.

 – Men vi kom inte förbi. Lastbilen blockerade hela vägbanan. Vi ropade och till sist fick vi svar från chauffören.

Chockad chaufför

Hanif Hosseini berättar att chauffören hade skurit loss sig och krupit ut genom ett fönster.

– Chauffören var chockad men lyckades ta sig fram till oss.

Polisen skickade patruller till platsen för att omdirigera trafiken.

– De försöker vända trafiken för de bilister som har blivit stående, sa polisens presstalesperson Towe Hägg till SVT strax innan klockan nio i morse.

Hanif Hosseini berättar att efter 30 minuter så hade polisen vänt trafiken.

– Då knackade polisen på rutan och bad mig vända bilen, då var det helt tomt bakom mig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.