Foto: SVT

Fortsatta förseningar efter lastbilsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Stora förseningar drabbade tåg, bil och flyg under torsdagen då en lastbil körde in i en tågbro i Häggvik norr om Stockholm. – Trafiken är igång igen sedan klockan 18, säger Katarina Wollfram som är presskommunikatör på Trafikverket.

En lastbilsolycka påverkade Arlanda Express i båda riktningarna, tågtrafik mellan Stockholm och Uppsala och vägtrafiken hade stora störningar under eftermiddagen.

– Man har inte kunnat hitta några allvarliga skador på bron och man har släppt på trafiken igen, men det kommer dröja innan den är återställd, säger Henrik Palmér från trafikförvaltningen.

Fortsatt stora störningar

Trafiken går fortfarande långsamt och man befarar att tågtrafiken kommer ha problem under en längre tid

– De stängde av tre av fyra körfält i varje rikning. Det gick att ta sig förbi, sakta men säkert, säger Katarina Wollfram.

Det är oklart om någon person är skadad i samband med olyckan.

Kabinpersonal fast i köer

Både pendel- och regionaltåg påverkas efter olyckan och Trafikverket skriver i ett pressmeddelande att:

”Detta berör fortsatt SLs pendeltåg på sträckorna Uppsala/Märsta – Södertälje C och omvänt, fjärrtåg Stockholm C – Uppsala och omvänt samt Arlanda Express tågtrafik Arlanda – Stockholm och omvänt”

Även flygtrafiken påverkades. Minst ett flyg blev försenat på grund av att kabinpersonalen inte kunnat ta sig till flygplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.