Foto: Aleksander Kovacevic, ABC.

Ljus och blommor på skolgården

Uppdaterad
Publicerad

Polisen är fortfarande mycket förtegen om vad som hände med den 13-åriga flickan som mördades i Täby den gågna helgen. Och på hennes skola

försökte eleverna i dag att förstå vad som hänt och samtidigt trösta varandra.

Rektorn på flickans skola samlade eleverna årskursvis i matsalen på måndagsmorgonen. De flesta kände då redan till skolkamratens död.

-Eleverna reagerar väldigt olika. Många känner sorg, chock och overklighetskänslor, säger rektorn.

13-årig flicka mördad i täby

I ett rum på skolan har eleverna fått skriva hälsningar i en bok, tända ljus och lämna blommor.

Stödjer eleverna

-Vi har fokuserat på att stödja eleverna och kommer att följa dem noga så att vi vet att de kan hantera sorgen, säger rektorn, och tillägger att eleverna också är bra på att stötta varandra.

Kammaråklagare Ewa Tvengström vill inte uppge något om eventuella motiv eller detaljer kring vad som egentligen hände i lördags.

-Jag har inte mycket att säga. Det är en pågående utredning och utredningsåtgärder vidtas just nu, säger hon.

Nekar till brott

Den 31-årige mordmisstänkte mannen skadades svårt när han hoppade från tredje våningen. Hans advokat Anton Strand vill inte säga något om sin klients tillstånd eller inställning till brottet.

Martin Cullberg, advokat för den 28-åriga brodern som misstänks för medhjälp, står fast vid uppgiften om att hans klient nekar till brott.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

13-årig flicka mördad i täby

Mer i ämnet