Man anhållen för medhjälp till mordet på Mille Markovic

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits misstänkt för medhjälp till mordet på Mille Markovic, bekräftar polisen för SVT:s ABC.

Mille Markovic hittades ihjälskjuten i en bil i Ulvsunda industriområde i Bromma i nordvästra Stockholm i slutet av januari.

Polisen är än så länge förtegen kring detaljerna men presstalesman Kjell Lindgren säger att förhör hålls med mannen under eftermiddagen. Han greps klockan 9 imorse efter att ha varit anhållen i sin frånvaro. Polisen vill inte gå ut med var någonstans den misstänkte greps.

Mille Markovic död

Förnekar inblandning

Den misstänktes offentliga försvarare Sargon De Basso säger till ABC att hans klient förnekar all inblandning.

Kammaråklagare Ulrika Lindsö bekräftar för ABC att mannen är anhållen misstänkt för medhjälp till mord.

Källan bakom skandalbok

Markovic blev känd för allmänheten i samband med skandalboken om kungen, ”Den motvillige monarken”, kom ut 2010.

Markovic trädde fram som en av huvudkällorna och i samband med publiceringen hotade han att visa upp smygtagna bilder på den festande kungen. Experter hävdade dock att bilderna var manipulerade.

Sköts med flera skott

Brottslingen och före detta porrklubbsägaren Markovic mördades i januari utanför sin bostad i Ulvsunda i nordvästra Stockholm. Han sköts med flera skott.

Han mördades bara någon månad efter det att han åtalats för inblandning i en skottlossning mot strippklubben Privé i Stockholm – en klubb han tidigare ägt. Åtalet lades dock ner sedan ett vittne tagit tillbaka tidigare uppgifter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mille Markovic död

Mer i ämnet