Foto: Janne Åkesson/Swepix

Man död efter skjutning i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Den man som på tisdagkvällen sköts i Stockholmsförorten Tensta har dött av sina skador. Brottsrubriceringen är ändrad till mord och polisen har sedan tidigare två personer anhållna för delaktighet.

På tisdagkvällen fick polisen larm om att en man skjutits med flera skott i ett skogsparti i Tensta. På torsdagsmorgonen meddelade polisen att mannen dött.

– Han avled under natten och brottsrubriceringen har ändrats från mordförsök till mord, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till SVT Nyheter.

Kan kopplas till andra skjutningar

Flera personer har plockats in till förhör, polisen bekräftar att man har fler misstänkta i samband med händelsen.

– De två personer som sitter anhållna för delaktighet är fortsatt anhållna och misstänkta, säger Carina skagerlind.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm kan skottlossningen under tisdagskvällen vara en fortsättning på tidigare skjutningar.

– Vi jobbar brett med det här och vi har flera poliser som arbetar i Järvaområdet för att samla in vittnesmål och skapa trygghet, säger Carina Skagerlind.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm så är den ihjälskjutna mannen från Malmö och känd av polisen sedan tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.