Foto: Björn Lockström

Man hittades skjuten vid skola

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittades skjuten vid en skola utanför Stockholm under natten till tisdagen. Enligt vittnen ska det ha uppstått gräl mellan flera personer vilket senare ledde till skottlossning på platsen. Mannen ska inte vara livshotande skadad.

En 20-årig man hittades kring midnatt, natten till tisdag, skjuten i ett skogsparti inte långt från Njupkärrs skola. Mannen hittades av polisen som larmades till platsen på grund av skottlossning.

– Det var en massa folk som hörde skottlossning och när vi kommer dit så anträffar vi en målsägande skjuten, säger Sylvia Oldin, regionvakthavande befäl vid polisen i Stockholm.

Ett vittne som talat med Aftonbladet säger att det hördes skrik och bråk från platsen innan skottlossningen.

”Utredningsläget ser gott ut”

Mannen ska ha skjutits med flera skott och fördes till sjukhus. Brottet rubriceras som synnerligen grov misshandel och polisen finns på plats på sjukhuset för att kunna förhöra mannen.

– Vi håller på att höra vittnen och gör teknisk undersökning. Vissa spår har vi säkrat, säger Oldin.

Polisen jagar flera gärningspersoner.

– Jag tror att utredningsläget ser ganska gott ut, säger Oldin.

Inte livshotande skador

Under tisdagsförmiddagen berättar Lars Byström, presstalesperson för Stockholmspolisen, att mannen inte har livshotande skador. Men än är inte mannen förhörd.

– Vad jag vet så har vi inte kunna höra honom än, vården går i första hand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.