Foto: Christine Olsson/TT

Man ihjälskjuten av polis i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits ihjäl av polis i Bagarmossen, i södra Stockholm. Mannen sköts efter att ha öppnat eld mot polisen på onsdagskvällen.

– Han fördes allvarligt skadad till sjukhus. Senare fick vi uppgiften från sjukhuset att mannen är avliden. De anhöriga är underrättade, säger polisens presstalesperson Towe Hägg till SVT Nyheter.

Strax efter klockan 19.00 på onsdagen kom larmet till polisen om att en man gick runt i Bagarmossens centrum. Enligt larmet ska mannen ha varit beväpnad.

– Han avvek i en bil, som en av våra patruller fick syn på. Där sköt han mot polispatrullen, och vår patrull besvarade elden, säger KC-befäl Mikael Pettersson till SVT Nyheter.

Mannen var född 1988

Mannen fördes med ambulanshelikopter till Karolinska universitetssjukhuset i Solna. Enligt uppgift till Aftonbladet ska den skjutne mannen ha träffats i huvudet, men det kan polisen varken bekräfta eller dementera i nuläget.

– Jag vet inte var han träffades. Det är en detalj som ingår i förundersökningen, säger Towe Hägg.

Strax efter klockan 21.30 kom beskedet att mannen hade avlidit av sina skador. Mannen var enligt polisen född 1988.

Fyra skott i vindrutan

Inga poliser är fysiskt skadade. Polisen rubricerar mannens skott mot poliserna som försök till mord.

– Man har hittat fyra skotthål i vindrutan på polisbilen, säger Pettersson.

Mannens bil har tagits i beslag. Polisen knackar nu dörr i området och genomför en teknisk undersökning av brottsplatsen.

Tipsa SVT

Är du på plats? Har du bilder? Hör av dig till stockholm@svt.se eller på 08-784 77 50

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.