Lars Byström, polisens presstalesperson. Foto: SVT

Man skjuten i Vallentuna

Uppdaterad
Publicerad

En man har skjutits med flera skott i Vallentuna. Polisen säger att den skottskadade personen är en yngre man men att skadorna inte är livshotande.

Tidningen uppger att skottlossningen bröt ut i närheten av Hammarbacksskolan. Enligt Aftonbladet är det en man som har skjutits i både benet och armen.

– Vi anträffade en person som tack och lov inte var livshotande skadad, och han har förts till sjukhus, säger polisens presstalesperson Lars Byström till SVT.

Polisen finns på plats i Vallentuna för att undersöka vad som hänt.

– Vi spärrar av och försöker fånga upp vittnen, våra tekniker är på väg ut eller är redan där, fortsätter Byström.

En yngre person

Polisen vill inte kommentera uppgifterna om att personen ska ha skjutits i arm och ben och vill heller inte gå in på några detaljer kring den skjutne mannen, eller om mannen var känd av polisen.

– Det är en yngre man. I nuläget lämnar jag inga fler uppgifter.

Konflikter mellan kriminella

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Finns det några händelser i Vallentuna som kan ha koppling till skjutningen?

Inte vad jag kan dra mig till minnes. Men det är inget att hyckla om att vi har ett antal konflikter mellan kriminella i regionen där man vid jämna mellanrum tar till sådant här våld, säger Lars Byström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.