Polisen fattade misstankar och blev rikligt belönad. Foto: SVT/Jonatan Nilsson

Man stoppad av trafikpolis – hade 200 000 kr i bilen

Uppdaterad
Publicerad

En felmanöver på vägen gjorde att Stockholmspolisen valde att stanna bilisten för en kontroll. Det visade sig att mannen hade enorma mängder kontanter i fordonet och obetalda skulder hos Kronofogden.

Händelsen utspelade sig i helgen när en mc-polis var ute och åkte i Stockholm. En felmanöver från en bilist gjorde polisen misstänksam och fordonet stoppades, det skriver Stockholmspolisen på Instagram.

En slagning visade att mannen var känd av polisen sedan tidigare – då för att ha haft stora mängder kontanter på sig.

Hade närmare kvarts miljon i kontanter

Mannen nekade till att ha några kontanter på sig denna gång, men vid kontroll visade det sig att mannen hade 27 000 kronor i fickan. Han nekade sedan till att det skulle finnas mer pengar i bilen men den misstänksamma patrullen valde att inte lita på uppgifterna och fann senare 157 000 kronor ytterligare i fordonet.

Misstänks för penningtvätt

Senare försökte mannen gömma 50 000 kronor vid ett toalettbesök men även det misslyckades han med. Polisen skriver.

”Först nekar mannen till att pengarna är hans, när man då förklarar att de isf räknas som hittegods ger han sig till känna. Till ingen nytta visar det sig. Föraren hade skulder på 150 000 kronor, så Kronofogden meddelade att pengarna inte fick återlämnas till individen.”

Mannen som taxerat väldigt lågt misstänks nu för penningtvätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.