Man svårt knivskadad efter bråk i Skarpnäck

Uppdaterad
Publicerad

En 49-årig man knivhöggs i samband med ett bråk i Skarpnäck, söder om Stockholm, under midsommaraftons kväll. Mannen var svårt skadad när polis och ambulans kom till platsen, och han fick föras till sjukhus med helikpoter, enligt polisen.

Det var en anmälare som ringde in strax före klockan 23 på fredagskvällen. Enligt samtalet till polisen pågick ett bråk, med sex till sju personer i inblandande i Skarpnäcks allé.

–  När vi kom till platsen påträffades  en man som var knivskuren. Bedömer att det är relativt allvarligt eftersom han förts med helikopter till sjukhus, säger Magnus Modig, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

I vilket tillstånd var mannen när ni kom till platsen?

– När han skickades med ambulanshelikopter så var han vid liv.

Polisen kan i nuläget inte uttala sig om den knivskurne mannen är känd hos polisen sedan tidigare. En förundersökning om försök till mord är upprättad.

Man greps efter bråket

En person greps strax efter att den knivskurne mannen skickats till sjukhus. Polisen är även fåordig vad gäller uppgifter om den gripne.

– Det var vittnesuppgifter på platsen som gjorde att man kom fram till att gripa den här personen, säger Magnus Modig vid Stockholmspolisen.

Polisen är på plats i Skarpnäck under natten mot midsommardagen för att knacka dörr och samla in fler vittnesuppgifter. På Skarpnäcks allé är platsen nu avspärrad, och tekniker kommer att jobba där under natten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.