Många unga tjejer oroliga i Sundbyberg

Uppdaterad
Publicerad

Helgens misstänkta gruppvåldtäkt i Sundbyberg har skapat stor oro bland unga tjejer i kommunen, trots att den här typen av gängvåldtäkter är mycket ovanliga. Ännu har ingen gärningsman gripits.

Knappt någon har undgått att höra talas om denmisstänkta gruppvåldtäkten i Sundbyberg. En 22-årig kvinna ska ha blivitöverfallen av fem för henne okända män. Flera tjejer berättar för ABC att dekänner sig osäkra på att vistas ute själva under kvällstid.

– Jag kommer inte röra mig själv på kvällarna på samma sätt,man får ta taxi till porten för att komma hem säkert, säger Mikaela Hansson sombor i området.

Gruppvåldtäkt i Sundbyberg

Polisen uppger att de fortfarande inte har några misstänktaeller gripna. Under dagen har de hållit förhör med olika personer, men vad dessaförhör har gett är de förtegna om. Polisen håller även på att gå igenom filmerfrån övervakningskameror men har ännu inte fått in allt material.

Riskerar skrämma upp i onödan

Helena Meyer från Fryshuset möter ungdomar på internet iprojektet Nätvandrarna.

Hon är orolig för att händelsen kan skrämma upp tjejer ionödan.

– Jag är orolig för att det här ska elda på en rädsla hosunga tjejer så att de inte vågar ta sig ut ensamma på kvällar och nätter. Förvi måste komma ihåg att det är väldigt ovanligt med gängvåldtäkter.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gruppvåldtäkt i Sundbyberg

Mer i ämnet